top of page

Qui som? Una mica d'història

 

Una família i un personal lligat al món del paper

Paperam és un negoci familiar dirigit per  la Montserrat i en Jordi Rodés, dos germans que han crescut en un entorn relacionat amb el món del paper: avis i àvies enquadernadors, pares vinculats  a les arts gràfiques, oncles i cosins llibreters... en fi, tot un bagatge generacional carregat d'estima pel paper i totes les seves aplicacions.

En un ambient com aquest no podia ser d'una altra manera que la Montserrat es decidís de ben jove a impulsar una papereria en un barri on hi feia molta falta. Gràcies a això, avui, al cap de més de 25 anys, Paperam és un referent al Raval nord de Barcelona per a molts veïns de la zona i diverses generacions d' estudiants que han passat per l'escola  Massana, Elisava, l' Institut Miquel Tarradell, etc.

Al mateix temps, en Jordi apostà per complementar l'oferta de la papereria tot instal·lant el taller artesanal heretat dels seus avis i del seu pare, aplicant-hi els coneixements de sempre però combinant-ho amb les modernes tecnologies digitals que tant han fet canviar les arts gràfiques recentment.

 

Així doncs, papereria i  enquadenacions eren els pilars inicials de Paperam perquè en els seus inicis la papereria només disposava d'un petit servei de còpies. Ara bé, allò que va començar amb una reduïda màquina  Xerox al damunt d'un mostrador, amb el pas dels anys va anar creixent i va acabar doblant la superfície original d'atenció al públic per donar espai a dues màquines Konica Minolta Press de darrera generació que imprimeixen en color, tres copiadores en BN i , recentment, a un espai d'impressió en gran format mitjançant a un plòter HP de 8 tintes que va acompanyat d'un escàner per a plànols.

 

Per tot plegat, a Paperam és clau la feina que porta a terme el seu personal. L' Anna és l'encarregada de papereria i fa més de 10 anys que és a l'empresa. El seu currículum professional  ha estat des de ben jove lligat al món del paper i és una especialista en la matèria. La Núria va entrar a Paperam fa més de 15 anys i és l'encarregada de la secció de copisteria. Qualsevol treball que vulgueu imprimir i tingueu dubtes de com fer-ho, ells us aconsellarà en la bona direcció.  Ambdues treballen amb  la Buschra i l' Eva a papereria i l'Eli a copisteria. No cal dir que totes elles són molt  importants en el dia a dia de Paperam.

Jordi Rodés i Montserrat Rodés

PAPERERIA · COPISTERIA  ENQUADERNACIONS

GRAN FORMAT

 

bottom of page