TESIS, TFG, TESINES, TR 

o qualsevol treball acadèmic

En rústica

La rústica és el tipus d' enquadernació més bàsic. Es tracta d'unir els fulls de paper mitjançant un encolat senzill. Per reforçar l'efecte de la cola, a vegades es fa un fressat al llom abans d' aplicar-hi l'engomat. Gràcies a la varietat i qualitat de coles blanques que avui hi ha al mercat, si l'encolat es fa correctament, l'enquadernació en rústica dóna plenes garanties de durabilitat.

 

En els darrers temps, la possibilitat de crear i editar el disseny de les cobertes a casa amb un mínim de coneixements informàtics, ha fet que les tesis i treballs acadèmics (màsters, batxillerat, projectes...)  enquadernats en rústica vagin a l'alça any rera any.

És una opció moderna, econòmica i molt personalitzada.

 

Les enquaderancions en rústica s'acostumen a fer en tapa flexible. La coberta va unida al llom i se li fan unes fenedures per a que el joc d'obrir i tancar sigui correcte.

En aquesta casos, és molt recomanable acabar l'enquadernació laminant la coberta en mat o brillant. És a dir, es tracta de protegir la tapa del pas del temps i de possibles incidents mitjançant una protecció plastificada.Tarifa: Entre 9 i 24 €/llibre segons gruix, mida del llibre i tipus de laminat.

Tapa dura i cosit

 

Tradicionalment les tesis i els treballs acadèmics sempre s'havien enquadernat en tapa dura. És un acabat pensat per a què duri per molt de temps.

En aquest imprimim el text en plecs, cosim els fulletons i ho acabem en tapa dura. El llibre es pot obrir sense dificultats, s'obté una gran resistència i la lectura es fa molt més agradable. 

Diferents acabats

 

La tapa dura pot tenir acabats diferents. En tots els casos, la forma de relligar  en plecs és la mateixa, allò que pot variar és el material triat per acabar la coberta. Oferim tres opcions:

 

1) Tapa dura en símil pell o tela: També conegut com tapa  guaflex . L' estampació pot ser en daurat, platejat o qualsevol altre color. Es fa servir una planxa de magnesi per poder imprimir les tapes. (TARIFA : Entre 35 i 50 €/llibre segons acabat)

 

2) Tapa dura en paper geltex: Es tracta de folrar la tapa en un paper especial per a enquadernació amb l'avantatge que es pot imprimir al damunt qualsevol text o imatge. No es pot estampar en daurat o platejat. (TARIFA : Entre 20 i 28 €/llibre  sergons gruix)

 

3) Tapa dura amb disseny propi i laminat. En aquest cas, agafaríem un disseny propi, l'imprimiríem i el laminaríem. Amb aquest material folrem les tapes i aconseguim un acabat molt personal i professional. (TARIFA : Entre 22 i 32 €/llibre segons gruix i tipus de laminat)

Exemples:

DIMENSIONS DE LES TESIS, TFG, TESINES I TR

 

Tant en rústica com en tapa dura i cosit, les enquadernacions poden ser de qualsevol mida; des de formats estandard internacional com ara A4, B5, etc.  fins a dimensions a gust del client ( 26,5 x 19 cm., etc.)

Tornar

Carrer dels Àngels,  4 

Barcelona 08001

93 318 18 90

683 162 597

 

PAPERERIA I COPISTERIA

paperam@paperam.net

ENQUADERNACIONS

relligats@paperam.net

ADMINISTRACIÓ

gestio@paperam.net

  • Instagram
  • Facebook - Círculo Negro